Ce trebuie sa stii daca vrei sa stai pe marginea lacului

Daca vrei sa fii cool, e bine sa ai apartament pe malul baltii, si eventual sa mai includa si o sauna. Si asta pentru ca sauna si marea sunt pentru finlandez ca sarea si piperul pentru orice mancare. Au pur si simplu nevoie de ele. Din motivul asta, un apartament cu sauna costa cu 30% mai mult decat exact acelasi apartament, dar fara sauna.

Intr-un fel inteleg ca e fain sa stai pe malul marii. Poti oricand sa mergi la plaja, si cum vara e scurta, asta e bine, poti profita de orice 30 minute de soare. Poti auzi valurile in timp ce stai pe balcon si iti bei cafeaua de care majoritatea oamenilor se plange ca e naspa. Poti face poze la apus pe mare fara sa iti misti fundul din fata televizorului. Si poti alerga pe malul marii, exact ca in filmele americane.

Dar ceea ce nu iti spune nimeni cand iti iei apartament langa balta, e faptul ca iarna e un vant extraordinar. Si ca vara sunt tot felul de ganganii, printre care si iubitii tantari.

Acum sa trecem la miezul problemei. In cele 4 apartamente in care am stat pana acum nu am avut nici o problema cu tantarii. Acum insa seara geamurile sunt pline de tot felul de zburatori cu picioare mai scurte sau mai lungi, si tind sa cred ca e din cauza faptului ca stam aproape de apa. Toate bune si frumoase, numai ca am uitat geamul deschis si lumina aprinsa, iar cand am intrat in camera aveam tapet de tantari in toata camera. Nu glumesc. Tantar langa tantar, incepand de la lampa de pe jos, in dulap, in toate colturile camerei, pe pervaz, in vaza mea cu flori. Era o zarva in camera, o simfonie de picioare prin lustra de hartie, o miscoreala continua, o ploaie continua de tot felul de miriapode pe mainile si pe capul meu. Brr!

In urma sfatului batranilor, am ajuns la 3 solutii, una mai inovativa decat alta:
1. traditionalul alergat tantarii cu o bucata de prosop/tricou/cearsaf/orice, in speranta ca au invatat de la alti tantari ca asta e semnalul pentru ei, din partea oamenilor, ca nu mai sunt bineveniti in vizita si e momentul sa plece; vine omul, sta oleaca, mai ciupeste, dar si pleaca

2. stins toate luminile, aprins o lanterna, pe care o punem intr-o punga de plastic; cu alte cuvinte, toate ganganiile o sa mearga in sir de cate 2, tinandu-se de manute civilizat, si o sa intre frumusel in punga, sa se uite la lanterna ca la spectacol

3. aprins lumina, pornit aspiratorul si aspirat in toate colturile tavanului

Ghici care a functionat.

2 comentarii:

Cosmin said...

Evident 3, aspiratorul. Mai simpla e montarea unei plase la geamul impricinat. In cazul meu merge de minune, iar dupa e chiar placut sa vezi marea :)

Anca said...

Stiu eu!!! stiu eu!!! :D

Post a Comment