A murit Luchi

Se zice ca sunt 3 momente cruciale in viata unui om: nasterea, casatoria si moartea. Un fel de expozitiune, punct culminant si sfarsit. Nu se mentioneaza criza de la 25 de ani - intriga adica, criza de la 40 de ani - a doua intriga si criza de pe la 70 (banuiesc ca e si atunci) - a 3a intriga. Nu e interesant ca 2 din cele 3 momente cruciale sunt lucruri pe care de regula, persoana in cauza nu le poate influenta? Si nu ma refer la japonezi sau indieni, unde nu pot sa isi influenteze nasterea si casatoria. Mie mi se pare interesant. Singurul eveniment din viata, pe care il poti influenta pe deplin, ar fi casatoria.

Daca e sa consideram ca fiecare vrea sa aiba o viata frumoasa, si in principiu nu te mai casatoresti silit, inseamna ca momentul maritisului ar trebui sa fie o clipa de maxima bucurie. Ai atins al doilea "milestone" al vietii, esti stapan pe situatie si cel  mai probabil ai scapat in sfarsit de cosuri. Ai cheltuit cam la 1000 de euro pe o rochie pe care iti doresti sa o porti o singura data, ai adaugat la CV ca ai experienta de project management intr-un proiect complex si cu multe aspecte, ai dansat toata noaptea pana ti s-au rupt tocurile, ai baut un pic cam multa sampanie ca doar ai ciocnit cu toata lumea care a venit acolo pentru tine.

Si apoi te retragi in cochilia ta de femeie maritata, cu baticul peste ochi, si atunci te loveste ca fulgerul: tu nu mai esti ..Casian Alexandra. Persoana care ai fost 20+ de ani nu mai exista. Esti altcineva, cineva nou si totusi vechi, cineva pe care o cunosti, dar nu ai recunoaste-o pe o lista de nume. Esti Teodorescu Alexandra. Cine e fiinta asta? Esti doamna Teodorescu. Clar imposibil, pentru ca singura doamna Teodorescu e mama tanarului Teodorescu, pentru ca ai purtat o fusta in carouri si bluza apretata, sa o impresionezi in timp ce i-ai inmanat un buchet de flori cand ai fost in vizita sa fii prezentata. Cine e doamna Teodorescu care e chemata la telefon? Tu te semnezi in continuare drept Casian Alexandra, si cumva te simti agent sub acoperire, spion dublu intr-o poveste careia parca i-ai pierdut fraiele. Deodata, mama ta, tatal tau, sora ta, fratele tau, nu mai au acelasi nume ca tine. Nu mai sunteti familia Casian, ci familia Casian si doamna Teodorescu. Ai devenit ceva aparte, ceva deosebit, ca o pata de ulei care se separa intr-un pahar cu multe picaturi de apa.

Da, avem 3 momente cruciale in viata unui om: despartirea de mama, despartirea de familie si despartirea de toti cunoscutii si necunoscutii. Si ca orice despartire, fiecare aduce cu ea un nou inceput, sub o alta forma. "Dar Luchi nu mai este nicaieri."

1 comentarii:

Anonymous said...

hehe ... loredaja, treci la cratita ... ce rautacios pot sa fiu :))

Post a Comment