Hei, tu ala din butoi!

Te simti ca un rahat. Nici macar din ala de caine de rasa crescut cu crantanele, ci ca ultimul cacarez al celui mai naspa animal la care te poti gandi - sa zicem, pingostrutul golas de desert cu creasta curcubeu. Sau altul, care ti se pare tie cel mai urat. Asta e, esti naspa.

La servici mergi doar ca nu ai incotro. Esti cam prins in treburi, esti cam exploatat. Ti-ar placea sa ai vreo cateva luni libere asa, sa freci menta sau sa calatoresti in locuri faine. Normal ca altii pot. Uite Ionescu tocmai a venit din Bali, Pitzipomp tocmai se duce intr-un tur al Africii, si Mihailovici si-a luat cea mai faina casa de vacanta pe plaja. Tu...blocat la servici, intre 4 pereti si nu vezi nici macar pe geam. Naspa, esti naspa. Si in plus, nici nu iti place ce faci. Daca te gandesti mai bine, e ok, dar nu e vocatia ta.

Te-ai mai si ingrasat. Stim amandoi ca asta e adevarul. Ti-ai facut un fund cat o banita, si abia mai incap hainele pe tine. Tragi cat poti de bluze sa nu se vada. Daca ai putea, te-ai imbraca intr-un cearsaf. Negru, ca ala subtiaza. Mai impingi vreo 2 chipsuri dupa 3 topanele prajite. Daca tot te-ai ingrasat, daca tot ti-au iesit cosuri pana si in urechi, ce rost are sa te mai speli pe cap sau sa te piepteni un pic? A, si nu mai conteaza nici ca ai doborat deja o ciocolata. Oricum esti naspa, nu mai conteaza. Jumatatea nu mai doarme  langa tine decat cu pijamale cu ursuleti si sforaie, iar cu prietenii nu vrei sa te vezi. Nu de alta, dar ti-au alunecat colturile gurii pana in brau la cat de bosumflat si suparat stai. Ai motiv, esti naspa, si iti repeti asta cu fiecare minut de serial la care te uiti si cu fiecare nota de muzica de taiat vene care iti suna in difuzoare. Stai si mustesti in mizeria ta, si iti plangi in pumni de mila. Crezi ca moralul tau nu poate cobori mai jos de atat. Bai, naspa mai esti. In ultimul hal.

Ia inchide dumneata mumushel la ce te uiti si opreste ce muzica ti-ai pus. Ia-ti cateva minute si asculta lista asta. Nu sari peste melodii. Asculta-le pe toate, in ordinea aia.  Intoarce-te peste vreo 20 minute si spune-mi care e nivelul de nashpetzitate la care esti. Ai tupeu? Ce ai de pierdut, daca tot zaci in melancolia ta?

0 comentarii:

Post a Comment