Veniti de luati (seama la) lumina

Pur si simplu iubesc din toata inima perioada asta in Finlanda. E adevarat, sambata ploua puternic 10 minute, apoi 10 minute era brusc soare, de se usca strada, apoi iar ploaie, si tot asa pana pe la 10 seara.

In schimb ceea ce e absolut minunat e lungimea zilei. La ora 12 noaptea e lumina, la modul ca nu te impiedici de nimic daca nu aprinzi lumina. Daca vrei sa citesti ai totusi nevoie macar de o  lumanare langa carte. Tot la 12 noaptea vezi foarte bine afara, cerul e de un albastru inchiso-luminos(trebuie sa veniti sa vedeti, altfel nu stiu cum sa explic). Si mai nou am observat ca se aduna pescarusi in curtea din spatele blocului de parca ar fi pasarile hitchcock pe negativ: cerul albastru inchis, pasarile albe care tot roiesc si zburatacesc pe langa copaci pana aterizeaza pe gazon.

La 4 dimineata in schimb, e lumina ca in miezul zilei. Nu mi-e foarte clar exact cand se face lumina, dar as inclina sa cred ca doar o ora e intuneric (noapte intuneric). Si de la 4 dimineata, cand soarele straluceste, o luam iar de la capat. Practic ai putea sa alegi si orez la ora aia, sa cosi si goblenuri, sa faci absolut orice. E lumina ca la 12 ziua.

Sunt si unele zile cand la 6 dimineata e soare puternic, iar la 7:30 cand ma trezesc sa plec la munca ploua cu galeata. Si atunci nu pot decat sa ma intreb: am dormit asa de mult de a trecut deja toata vara? Pentru cei ce nu stiu, o gluma destul de comuna in Finlanda e: Ce frumos e vara in Finlanda. Toate cele 2 zile de vara sunt superbe.

6 comentarii:

Rox said...

Saptamana viitoare chiar o sa verific daca poti sa alegi orez la 4 dimineata fara lumina aprinsa... :-P

Loredana said...

Adu tu orezul, ca pun eu neghina :D

Rox said...

Perfect! :-P
Si in afara de orez, ma gandeam sa aduc si o sticla de vin, ca sa iti dezleg nitel limba si sa aflu detaliile care nu au aparut pe blog... De care spuneai ca iti place? :-D

Loredana said...

De care o fi, daca e ca garnitura la space cake :P

Irina said...

Rox, numa de-un pahar are nevoie Lore :))deci restu bei tu! cand vii si cat stai? :D

Rox said...

@ Lore: Cu space cake-ul greu, maica, greu! :-P
@ Irina: Ajung sambata dupa-amiaza si plec duminica cealalta. Particip la o conferinta saptamana viitoare...

Post a Comment