Din bucuriile IT-ului

Sunt multe momente importante in viata unui  om  IT-ist , dar nimic nu se compara cu prima data. Ah, prima data cand ti se compileaza un Pascal, prima data cand ai injurat din cauza lui malloc, prima data cand ti-ai instalat Visual Studio, si prima data cand ai scris o bucata de cod care chiar ajunge intr-un produs pe care lumea chiar il foloseste. Si prima bucurie cand stii ca cineva,  undeva, la un moment dat, o sa primeasca un mesaj de eroare de genul "Restartati aplicatia", cand tu stii ca ala e un crash dar nu ai mai avut timp sa il repari.

Si dupa toate astea primele dati, cand ai impresia ca nimic nu te mai surprinde, cand lucrurile merg cum s-ar zice fara erori (ca nimanui nu ii pasa de warning-uri), afli ca cineva a facut RSI sau tendonita mai severa. Si apoi afli ca cineva-ul respectiv, care lucra la cateva birouri de tine, a trebuit sa iti schimbe cariera, ca nu mai avea voie sa foloseasca compul 8 ore pe zi. Atat de tare isi zdrelise incheietura mainii. Initial te revolti, apoi te gandesti ca ce fain de ea, ce speciala e.

Dar ce te faci cand afli ca tu ai tendonita? Pai ca orice IT-ist, te uiti pe google dupa "office ergonomics". Eu una v-as sugera sa va uitati mai devreme, ca doare al naibii de tare incheietura, si nu e fun sa adormi tinandu-ti tu mainile una intr-alta. A, si daca aveati impresia ca doctorul va poate prescrie o pastila magica, va inselati. Singurele pastile magice, cu patalama de doctor, sunt sportul (pentru spate in principiu) si o pozitie ergonomica (nu va ganditi la prostii):


4 comentarii:

Cosmin said...

pauzele mici si dese, cheia marilor succese ;)
cand lucrezi romaneste sigur nu mai faci tendonita!

Loredana said...

:)) mai nu stiu care muncesc mai putin. Aici ziua de munca e 7.5 ore :P

Cosmin said...

cu pauza de masa inclusa? + diverse de stretching?
daca ar fi asa, sigur eu as ajunge la 5h de munca :))

Loredana said...

7.5 munca pura :D Pauza de masa si ce pauze mai vrei is extra.

Post a Comment