Despre (ei, cei) corporatisti

Vorba aia, e o lume nebuna, nebuna.

Ne trezim dimineata, aruncam pe noi niste toale, imediat ce am scos un deget afara pe geam, sa vedem cat de frig e. Cu ochii lipiti de somn indesam sub nas cateva linguri de cereale cu lapte, dintr-o cutie care ne promite ca o sa avem forme de sirena la dieta. Geanta se agata de mana, in timp ce fugim pe usa, cu sacosa cu gunoi in cealalta mana. Fugim la cafeneaua din holurile metroului, care desi nu e curata, macar are o firma cunoscuta deasupra usii. Inhatam o cafea, ca asa am vazut in filmele americane, si fara cafea nu putem functiona, si in ultima secunda, sarim in metro. Ni se prinde fusta in usa, sorbim cafeaua si ne verificam emailul pe iPhone, in timp ce ne impingem coatele in alti oameni, pentru ca si ei se imping in noi si vrem sa ne pastram un spatiu privat.

Ajungem la birou, mai alimentam cu o cafea. Ne suna mama sa ne intrebe daca ne-am gasit un iubit si o mintim ca intram in sedinta. Ne sunam prietenele si ne laudam ca am avansat, si anulam si iesirea in oras, pe motiv ca avem deadline. Si chiar avem.

O prietena mi-a spus acum ceva timp ca simte ca trece viata pe langa ea: job - acasa - job. In timp ce ma intorceam de la munca, pe drum, doi tineri vorbeau intre ei, si unul spunea ca nu ii place jobul, dar conteaza mai mult ce faci in timpul liber decat ce faci in alea 8 ore la munca.

Daca vrem sa avem o cariera de succes, trebuie sa depunem (mai) mult efort. Ajungem sa neglijam prietenii, ii transformam in prieteni pe email sau facebook. Suntem obositi, si cu ochii injectati ranjim cand vine paycheck-ul.

Incotro ne indreptam?

4 comentarii:

Cosmin said...

eu catre vacanta totala...
freelancer..poti lucra nici o ora pe zi..2 saptamani..sau 18h pe zi 1 saptaman. in ultimul timp numai vacanta :))

Loredana said...

:) Pai inseamna ca muncesti mult in restul timpului, ca vacanta nu e gratis..

Cosmin said...

uneori da, cand e de lucru.
e ca in sesiune, tragi tare 1-2 saptamani si dormi o luna, o luna jumate..
oarecum convenabil..
in ultimul timp nu prea e de lucru ;)

Loredana said...

Super fain! Spor mult atunci :)
Lasa ca apare si lucrul la orizont, abia ce a inceput lumea sa se dezmeticeasca dupa sarmalele si cozonacul craciunului.

Post a Comment