Ce mai fac suedezii. Si grecii

Una din stirile mari pe care le-am vazut zilele astea e faptul ca un grec a dat in judecata o companie care produce iaurt, suedeza. Motivul? Fatza lu'nenea grecul apare pe cutia de iaurt turcesc. Deci pe langa faptul ca nenea a devenit imaginea internationala a unei firme(avem si noi iaurtul ala in frigider), se mai si plange.
Mai multe aici.

Pai cate dintre noi nu visam sa fim imaginea cine stie carei firme de cosmetice sau a cine stie carei fabrici de ciocolata?


Se pare ca domnul de 77 ani a dat in judecata firma suedeza si va obtine in jur de 200mii euro despagubiri. Nici o problema, firma de iaurt spune ca o sa pretinda banii de la compania de unde si-a cumparat poza pentru cutie. Banuiesc ca respectiva companie cu poze o sa ceara banii fotografului. Nu mai bine mergeau fotograful si nenea grecul la o bere si asezau lucrurile intre ei?

4 comentarii:

Rox said...

Doar ca vorbim aici de greci si turci si de o dusmanie care dureaza de cel putin vreo doua sute de ani...

Si chiar daca nu ar fi vorba de asta, una e sa fii imaginea unei firme, atunci cand tu ai ales asta si alta sa te trezesti cu poza ta peste tot fara macar sa fi avut habar de ce se intampla... Acum vreun an sau doi citisem un articol despre o femeie care a mers in vacanta in Polonia si peste tot a vazut reclame pentru o agentie de voiaj ce folosea o poza de familie a unei prietene, prietena ce bineinteles nu stia nimic despre asta... Si desi auzim peste tot cum sunt americanii in ceea ce priveste procesele, am impresia ca atunci familia a cerut doar ca poza sa fie inlaturata, fara sa ceara bani... Parca... :-)

Loredana said...

:) Si eu sunt de acord cu nenea grecul ca nu e placut. Dar de ce sa ne gandim tot timpul la partea urata a lucrurilor?

Rox said...

Hmmm... Deci eu ma uit la partea urata a lucrurilor? Si eu care credeam ca fac exact opusul... :-P

Irina said...

Daca grecul nu si-a dat acordul fotografului sa vanda poza/pozele oricui, ma gandesc ca e destul de intemeiat procesul.

Nu cred ca ar fi placut pentru nimeni sa se duca la o sesiune foto si la vreo juma de an dupa sa se vada in supermarket pe o cutie de lapte sau iaurt :))) Fotomodelele sunt platite, grecul de ce nu? :D:D

Post a Comment