Cica pentru viitoarele mirese/prietene/logodnice

(post re-scris, ca desteptul de blogspot ma delogase intre timp..dar imi lasase pagina deschisa)

In fiecare dimineata o prietena draga imi furnizeaza revista presei, in general din ziare dinozaurice pentru cancan, ziarul de iasi si altele asemenea. Cireasa de azi a fost un articol din cancan care ne invata, pe noi, reprezentatele sexului frumos dar slab, cum sa procedam cand avem acasa o comoara de barbat: cum sa responsabilizezi barbatul care se poarta vezi doamne ca un copil. Chiar daca raspunsul evident e "la fel ca pe un copil", asta e o varianta mai fast-paced, ca nu ii convine nimanui sa astepte 20 de ani pana se maturizeaza prietenul/sotul.

Pentru cei care nu sunt dispusi sa ii prinda seful la munca dand click in cancan, pun mai jos sfaturile, si cu observatii personale ca sa nu ma bucur numai eu de intelepciunea mea. Dupa o varsta, trebuie sa o revarsam(intelepciunea) inapoi in popor.

Deci oamenii astia zic cam asa:
 Invata-l sa iti fie alaturi practic, nu doar cu prezenta; 
Clar ca lumina zilei. Dupa ce l-ai asteptat 20+ ani pe Fat Frumos, normal ca trebuie sa tragi in continuare de el sa iti fie alaturi. Dar ai grija ca in practica sa nu il cicalesti.


Roaga-l si incurajeaza-l sa te ajute la treburile gospodaresti; 
Sambata dimineata, cand faci curatenia saptamanala, ia pe tine un neglije si incepe sa umbli prin casa. Sigur o sa faca luna, daca ii legi de maini un aspirator si carpa de sters praful.

Chiar daca nu face totul asa cum iti place, nu-l critica. Gandeste-te ca nu a fost invatat in familie si nu are de unde sa stie sa faca totul ca la carte; 
Sa zicem ca s-a nascut in codru si nu l-a invatat nimeni nimic in familie. Poarta-te frumos, nu critica, lauda. Merge bine daca esti insarcinata, asa ai niste experienta pentru cand se naste bebelusul.

Nu il compara cu tatal tau sau cu alti barbati (mai mult ca sigur nici tie nu-ti place sa fii comparata cu mama lui sau cu alte femei); 
Comentariile de genul "Iubitule, ai mostenit ochii frumosi ai mamei tale" nu se pun?

Daca aveti copil, roaga-l pe el sa stea cu cel mic atunci cand vrei sa te relaxezi sau sa te aranjezi; 
Anunta-l cu zambetul pe buze ca tu mergi sa te dai cu oja la salon. Intre timp el trebuie sa adune pireul de morcov de pe canapeaua din sufragerie si sa duca tzancul la vaccin. Si ca sa fii sigura ca intelege exact, explica-i ca trebuie sa fie practic alaturi de copil, nu numai cu prezenta.

Lasa-l sa se descurce singur in orice situatie, chiar daca nu a fost invatat de la parinti sa-si poarte singur de grija. Nici tu nu te-ai nascut invatata; 
Cum ramane cu "impreuna la bine si la rau"? Si daca vrei sa ajungeti vreodata la opera impreuna, ai grija in ce situatii se baga. Nu ai vrea sa il astepti cu biletele in mana in fata operei si el sa te sune sa iti spuna ca "are o situatie" si nu poate ajunge.

Ca sa-l inveti sa-si asume responsabilitati fata de copil, mergeti impreuna la medic atunci cand cel mic se imbolnaveste; 
Am asa o impresie ca el o sa se intoarca si mai bolnav decat era la dus. El, adica El, Fat Frumos.

Incurajeaza-l sa discute cu cel mic fara sa intervii in relatia tata - copil.
El: Asculta aici la tata, femeile e proaste, nu-s bune de nimic si ele trebuie sa tremure cand vii tu acasa si dai cu pumnul in masa.
Tu nu zici nimic si te miri dupa aia in 20 ani ca te uraste nora.

Avand in vedere ca sunt atatea cupluri care au rezistat zeci de ani, cred din ce in ce mai ferm ca toate statele ar trebui sa fie conduse de femei. Asa am avea numai bombardamente cu flori si razboaie de complimente. 

3 comentarii:

Anca said...

"Roaga-l si incurajeaza-l sa te ajute la treburile gospodaresti"
dar in creierasul 'lui' nu e implicit sa puna mana la curatenie? :)) aici sunt depasita de situatie..
"puisor draga vrei te rog frumos sa iti strangi sosetele de pe hol? Hai ca poti! Cine e baiat mare?? Bravo!!!" si Yuki(cainele) isi strange singur biscuitii de prin casa :D
..prea feminista huh?
:)) imi place interpretarea ultimului sfat

Loredana said...

:))) Pai cred ca si ei si-ar strange berile de prin casa...la modul ca daca pleaca din sufragerie in bucatarie isi iau si berea cu ei :D

Anca said...

:))) da, la asta nu m-am gandit

Post a Comment