Din tainele locuitului impreuna

In toate revistele glossy, momentul in care EL se muta la tine e vecin cu Aleluia din ceruri luminate. Pana atunci viata ta era gri, baia plina de ceara epilatoare, bucataria pe post de ceainarie sau loc de barfa, si dormitorul plini de mutunachi roz si draguti. Televizorul merge doar pe telenovele, si singurul moment fericit din viata ta e atunci cand te suna.


In momentul in care EL se muta cu tine,  toata lumea, asa cum o stiai, se schimba. In locul petalelor de trandafiri uscate de pe masuta de cafea ai sa gasesti sosetele lui, prosopul tau parfumat de fatza ajunge covoras de sters picioarele dupa dus, si dupa servici ajungi sa te grabesti acasa ca ai de facut mancare la barbat. Sambata seara nici macar nu te mai gandesti sa iesi cu fetele, iar el te intreaba senin daca vrei sa vezi Die Hard sau District 9.  Daca inainte iti sortai frumos hainele pe culori, tesaturi si finete, acum mai gasesti strecurat cate un tricou negru la masina de spalat rufe albe. Daca ai reguli clare ca sarea trebuie sa stea langa piper, ca asa arata frumos pe masa, fii sigura ca sarea nu o sa mai stea in veci langa piper. Daca ai o obsesie sa nu fie lucruri aruncate prin toata casa, ar fi cazul sa iti faci o rezerva de calmante, pentru ca de oricate ori ai spune, mereu, asculta-ma bine, mereu, o sa fie cate o haina aruncata pe unde nu trebuie. Ai grija ce sampon folosesti, daca recipientul in care e e cat de cat similar  cu gelul lui de dus(de exemplu samponul e rosu si gelul e negru), intr-o saptamana nu mai ai sampon. Daca iti placea sa il surprinzi la intalnire cu bucle matasoase, obtinute dupa o noapte de nesomn pe bigudiuri, de-acum trebuie sa te reprofilezi: chiar crezi ca ai sa iti mai ondulezi parul asa? Si indiferent de cate farduri, corectoare, glossuri, fonduri de ten, pensule, umbre si culori ai, daca vrei musai sa te vada mereu ca scoasa din cutie ar trebui sa te trezesti cu vreo ora inaintea lui in fiecare dimineata. Cantitea de haine de calcat o sa se dubleze (cel putin), o sa iti faci griji daca intarzie si 30 de minute, o sa trebuiasca sa tii cont si de mofturile lui daca vrei sa redecorezi apartamentul si poate ca flambe-ul tau de ciocolata, cu crema de ciocolata si cookieuri cu ciocolata nu o sa fie apreciat, desi tu esti mandra ca ti-a iesit exact ca la restaurant.

Dar cand il vezi dimineata ciufulit, cum incearca sa isi desmorteasca mana, dupa ce toata noaptea ai dormit cu capul pe ea, si te intreaba zambaret ce vrei sa mananci, stii ca ai facut o alegere buna.

5 comentarii:

Oriana said...
This comment has been removed by the author.
Oriana said...

Atât doar că "nowadays" nu-i întotdeauna un "el" şi-o "ea" (des este el-el sau ea-ea). Şi, într-o situaţie el-ea, nu întotdeauna e el masculul stereotipic (se întâmplă des ca ea să se comporte ca în cele descrise mai sus).

Abia după ce-am ajuns aici am realizat cât de "gender typed" lumea (de acasă, în special) e şi cum totul e de-un alb şi negru infiorător de îngust.

Comment-ul de mai sus l-am şters din cauza unei erori gramaticale. :)

Loredana said...

Asa e, textul e "stereotipizat", dar sunt unele stereotipuri care mie imi sunt dragi si e mai usor sa fac o situatia amuzanta cu ajutorul lor :)

Sergiu Tauciuc said...

Orice asemanare cu oameni din viata reala e pur intamplatoare.

Marius Poenar said...

@Oriana - as avea un exemplu pentru un cuplu unde stereotipul e inversat total :)

Post a Comment