Rahapuu sau gata cu trecutul pe caiet cand cumperi bere

Rahapuu (raha = bani, puu = copac) vrea sa dovedeasca tuturor ca da, banii cresc in copac. Un copac mai stilizat asa, ca pentru vremurile noastre, desenat frumos in photoshop si cocotat pe un website. Il puteti vedea aici.

Toata ideea e ca poti imprumuta oricand, 7 zile pe saptamana, de la 7am la 11pm, bani. Nu-i asa ca-i paradis? Daca ai peste 25 ani, esti finlandez si ai domiciliul in Finlanda, ai telefon mobil cu abonament, un cont acolo la o banca si nu esti stiut de rau-platnic, ai marea onoare sa aplici pentru un imprumut la Rahapuu. Ai sa primesti un sms cu da sau nu, si imediat ai sa ai bani de berica. Rahapuu ofera imprumuturi doar de 50, 100 sau 200euro, si doar pe o perioada de 2 saptamani. Dobanda e pana la cer si inapoi - cam vreo 26% asa (give or take 1 euro).

Deci gata cu cersitul pe la prieteni, gata cu spalatul vaselor in restaurant si mai ales, gata cu scuzele de genul "Draga, stiu ca e Craciun, dar nu mai aveam bani sa iti cumpar cadou". Nu vi se pare ca sumele alea pe care ti le imprumuta is numai bune de o comanda de 2 pizza si 6 beri, sau un joint acolo mic, sau niscaiva cosmeticale cand esti isterica in magazin si nu ti se accepta cardul?

5 comentarii:

Cosmin said...

inventivi finlandezii :))

Loredana said...

:) sincer eu nu pricep cine ar imprumuta...e un fel de camatarie, daca te uiti la dobanda, in conditiile in care conturile de savings iti dau de la 0.2 la maximum maximorum 2% pe an

Cosmin said...

poate daca imprumuti pt 2-3 ore sau o zi ca ti-ai uitat portofelu nu e chiar asa de grav :)). nu stiu la ce se aplica ala 26%, daca e pe an, sau doar pt cele 2 saptamani. daca e pe an 1-2 euro n-ar fi exorbitant

Loredana said...

din ce am vazut eu pe situl lor, daca imprumuti 50e, dai inapoi 65e, daca iei 100 dai 125 si daca iei 200 dai 250. se poate sa ma si insel..

Cosmin said...

inseamna ca e calculata pt cele 2 saptamani 26%, altfel dobanda anuala ar fi cu 3 cifre :))
camatarie legala ca si in romania :D

Post a Comment