Shofronel, vulcanul-minune

Cand eram in scoala primara, in fiecare primavara, compunerile incepeau invariabil cu "explozia naturii" sau "explozia de verdeata". Sau aveau sintagma asta in primul paragraf.

Primavara asta e mai speciala si incepe cu "eruptia vulcanului al-carui-nume-nu-il-zice-nimeni", deci o sa il botezam Shofronel. Vulcanul Shofronel ne-a scuipat, dupa cum toata lumea stie, cu un nor de praf care a cam oprit traficul aerian. Ma gandesc ca au avut si oamenii aia cateva zile concediu.

Shofronel vrea sa ne spuna subtil sa stam mai mult in vacanta, sa ne bucuram de timpul liber, sa nu mai consumam petrol pe avioane, sa nu mai emigram, sa nu mai mergem in business trips si sa stam mai mult cu familiile noastre. Si ca un copil razgaiat, am inteles ca Shofronel are de gand sa ne mai scuipe o data, si pe celalalt obraz, la figurat vorbind, ca se pregateste sa mai improaste niste nori de praf.

Asa ca hai sa intoarcem si celalalt obraz, apoi sa ne scuipam si noi in san sa se duca praful. Si daca avem noroc, o sa ploua un pic, si o sa putem sa ne infratim cu totii jucandu-ne in papaleasca impreuna.

0 comentarii:

Post a Comment