"S'il vous plait, monsieur" poporul roman

Cine a auzit de Fondul de Solidaritate sa ridice mana. E contul ala frumusel in care presedintele aflat la carma (pun intended) si-a donat salarul din luna mai. Si e acelasi cont unde oricine este incurajat sa faca o donatie, fie ea cat de mica. As indrazni sa spun...pe principiul s'il vous plait monsieur, pe care l-am vazut la un post teveu francez si care a starnit atata nervozitate si indignare.

In Iasi, la un moment dat, pe portiunea dintre Podu Ros si Moldova, era o tanti, mereu imbracata in halat si data cu ruj, care stia exact ce cere: 5 mii - 10 mii. Tariful era clar. Banuiesc ca mai-marii nostri au facut cunostinta cu ea sau a ajuns ea saraca sa fie consilier pe la vreun minister, ca mai nou citesc azi ca angajatii companiilor de stat sunt obligati sa isi doneze 90% din salar. Deci tariful e clar acuma, nu va mai coditi ca nu stiti cat sa donati.

Sa traiasca statul roman, care ia cu o mana si cere donatii cu cealalta.

3 comentarii:

Anonymous said...

Tantea aia zicea asa: 'N-aveti 50-100, 500-1000?'. Cica a murit acu vreun an si ceva calcata de tramvai prin zona McDonalds. Dzeu s-o ierte... Oricum, daca mi-ar fi pus aceeasi intrebare mie acu, cu leii noi, i-as fi raspuns: n-am :(

Loredana said...

:( Imi pare rau. Dumnezeu s-o ierte.

Sebi said...

Da, pacat ca s-a dus. Era unul din cei 4-5 cersetori faimosi ai Iasi-ului, care chiar ma gandeam candva ca ar putea fi facuti atractii turistice.
La modul cel mai serios: s-a gandit cineva sa includa cersitul in brandingul de tara si sa il foloseasca intr-un mod pozitivo-mistocar, asa cum stim noi cel mai bine? Adica daca tot ne reprezinta, macar sa ne mandrim cu asta!

Post a Comment