Kurpitsakeitto ja savusiikasalaatti

Profesoara mea de finlandeza ar fi mandra ca am reusit sa scriu corect ( sper). Imi place in Finlanda ca au supe multe. Multe si cremoasa, cu smantanica si diverse legume amestecate, pisate, fierte, pastuite.

Am incercat azi un restaurant nou la pranz. Se cheama Bellix, si e pe aceeasi strada unde locuiam acum 2 apartamente. Se pare ca in ultima vreme prind bine in Helsinki restaurante cu specific mediteranean (Bellix,  Cafe Gran Delicato, Rivoletto, Minos, si sigur mai sunt si altele dar numai pe astea le-am incercat eu).

Am sa incerc sa aflu reteta de supa de dovlecei( kurpitsakeitto). In ceea ce priveste savusiikasalaatti, nu credeam ca daca pui salata, frunze proaspete de busuioc, peste afumat, ananas si masline, iese ceva extraordinar.

Mi-a placut in special pentru ca in general salatele sunt fade, dar nu si asta. In general au 2 frunze de salata, o rosie, 2 bucati de castravete, si eventual niste pui deasupra, sau masline, sau feta. Dar sunt pur si simplu neinteresante. Asa ca  incep cruciada salatelor. Restaurante cu salata interesante, uniti-va! Trec eu mai acus sa vad ce aveti de oferit.

Daca printre voi sunt persoane pasionate de salate, astept propuneri de combinatii interesante.

Gata, am terminat cu laudele pe azi.

2 comentarii:

Irina said...

vreau si eu la restaurant la salata buna! si eu am incercat sa mananc salate la pranz in oras, dar pana acum nu mi-a placut nici una in mod deosebit. finlandezii is buni la supe, vorba ta, si la facut mancare plina de cartofi :)) dar la salata, mai este de progresat :)

Loredana said...

Si in Gran Delicato am mancat o salata buna :)

Post a Comment